Laman Utama Berita Terkini Isu Makanan PRODUK MAKANAN DITARIK BALIK
PRODUK MAKANAN DITARIK BALIK PDF Print E-mail
Wednesday, 03 March 2010 06:07

Syarikat Sunfield Australia Pty Ltd telah menarik balik produknya, Sunfield Carrot Bar dan Sunfield Date Bar daripada pasaran kerana kandungan kacang (Walnut dan Almond) telah dicemari oleh alergen yang boleh menyebabkan kesakitan atau alergi.

Produk ini dijual dengan meluas di kawasan New South Wales di Australia. Nombor pengenalan atau kod nombor produk tersebut adalah APN/EAN/TUN Numbers: Sunfield Carrot Bar – 9323136000067 dan Sunfield Date Bar – 9323136000030. 

Sekiranya pengguna mendapati barangan ini dijual di pasaran, mereka dinasihati supaya tidak membelinya dan membuat aduan kepada Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan, Kementerian Kesihatan di talian +603-8883 3888.

Persatuan Pengguna-Pengguna Standard Malaysia


 

 

Tweet Me

NCCC - E-Aduan

Klik disini untuk membuat Aduan secara online
Atau
Hubungi Kami di talian
03 7877 9000
untuk membuat aduan

NCCC - Pusat aduan setempat bagi membantu para pengguna menyelesaikan masalah dan aduan pengguna

 

Sertai Kami di Facebook

Subscribe Newsletter

MySWITCH 2017

Maklumat Kepada Semua

Berita dan rencana yang disiarkan di dalam KonsumerKINI boleh diulang terbit dan diulang siar oleh mana-mana media cetak atau elektronik, blog ataupun laman web bagi tujuan untuk memberikan pendidikan dan maklumat kepada pengguna. Ulang terbit atau ulang siar boleh dilakukan tanpa mendapatkan kebenaran bertulis daripada pihak KonsumerKINI terlebih dahulu.

Walau bagaimanapun, digalakkan supaya meletakkan alamat laman web KonsumerKINI bagi tujuan rujukan. Media cetak dan elektronik digalakkan untuk menghubungi pihak yang membuat kenyataan dalam KonsumerKINI sekiranya ingin mendapatkan maklumat lanjut.